onsdag 30. april 2008

Oppskrift på tovet håndarbeidskurv

Legger ut oppskriften på håndarbeidskurven fra Allers nr 3 '08.
I bladet er det bilder og forklaring til hvordan du lager dekoren slik som designeren av kurven (Anette Johns) har gjort det. Jeg har kun benyttet meg av strikkeoppskriften. Dekor finnes det jo uendelige muligheter av.

Mål etter toving: Høyde ca 20 cm, diam. ca 30 cm.

Garn: Trollgarn (100% ull) 300 gram grått 704. Rester av ullgarn til dekor. (Restegarn kan selvsagt brukes på selve kurven også).

Pinner: Rundpinner nr 7, 40 cm. Strømpepinner nr 7. (Jeg hadde ikke rundpinner nr 7, så jeg brukte mine 6 mm og 60 cm. Strikket litt løsere enn vanlig, og gikk helt fint. Brukte da også strømpepinner nr 6 under fellingen).

Kurv: legg opp 128 m på rundp., sett et merke ved omg-start. Str rundt 1 omg vr, 6 omg r.
Str neste omg slik: Fell 14 m (=håndtak), str 50 m r, fell 14 m, str 50 r.
På neste omg legges opp 14 m over de felte.
Forts i glattstrikk til totalt 58 omg.
Fell så til bunn:

1. felling: *6 r, 2 r sm*, gjenta *-* ut omg. 3 omg r.

2. felling: *5 r, 2 r sm*, gjenta *-* ut omg. 3 omg r.

3. felling: *4 r, 2 r sm*, gjenta *-* ut omg. 3 omg r.

4. felling: *3 r, 2 r sm*, gjenta *-* ut omg. 3 omg r.

5. felling: *2 r, 2r sm*, gjenta *-* ut omg. 2 omg r.

6. felling: *1 r, 2 r sm*, genta *-* ut omg. 2 omg r.

Bytt til strømpepinner. Str 2 sm ut omg, 1 omg r, 2 r sm ut omg.
Klipp tråden og trekk den gjennom resterende m.
Lag ønsket dekor med ullgarn (knapper sys på etter toving, om det er ønskelig pynt).

Toving: Vask i maskin på 60 grader med vanlig vaskemiddel. Trekk kurven i fasong mens den er våt. Putt et håndkle i, slik at den holder fasongen under tørking.

Ønsker dere som prøver oppskriften et trivelig strikkeprosjekt :)

Smålester

Lester strikket av restegarn til storesøster, lillesøster og søskenbarnet :)

tirsdag 22. april 2008

Fleecebukse

Da har vi hatt hobbykveld igjen, og denne gangen fikk jeg laget en fleecebukse. Den er laget av et fleecepledd og av genseren jeg tidligere har laget ullbukse av. Her er halsen og ribben i armene tatt i bruk.
Egentlig skulle det være til min tøffe tanteunge, men siden snuppa absolutt ville jeg skulle lage den til henne så laget jeg den større enn jeg først hadde tenkt. Får lage noe til den andre gullklumpen min en annen gang. Noen ønsker?

mandag 21. april 2008

Håndarbeidskurv

Da var kurven ferdig, som har stått i ventekø i lengre tid. De siste dagene har det vært skikkelig innevær her (masse snø, stengt vei og ras), så da gikk det ekstra fort med kurven min. Oppskriften er hentet fra Allers nr. 3 '08, men pynten er fra eget hode. Strikket med Trollgarn på rundpinne 6. Skulle etter oppskriften være pinne 7. Det hadde jeg ikke, så prøvde å strikke løst på det jeg hadde for hånden. Og det gikk helt greit.

Gave!

Ikke mange dagene etter at jeg "meldte meg på" pay it forward på bloggen til Strikketur, så fikk jeg gave fra henne. Boksen til venstre er til meg, og boksen til høyre fikk jenta mi - som også er veldig glad i gaver ;)



Bare den gammeldagse boksen var et syn i seg selv. Når jeg åpnet den, var det fire sneller med polyester sytråd! Gjett om jeg er fornøyd. Tusen takk, Turid :) Lillemor på snart 3 år ble også kjempeglad for innholdet i sin boks. Hun fikk åtte småsneller i flotte farger, og nå vil hun ha symaskin.


På tampen har jeg knipset et bilde av sjalet jeg heklet til jenta for lenge siden.. Men har jo ikke vist det frem her, så da kan jeg jo gjøre det. Garnet er Kitten mohair fra Sandnes garn, og er deilig og mykt.
Har heklet flere slike, enda jeg ikke kan hekle. Dette er bare luftmasker, så det mestrer jeg jo. Går og drømmer om å lage et oldemor-pledd... Kanskje det blir et en gang i tiden. Må bare bli litt bedre kjent med heklekroken først!

mandag 14. april 2008

Babysett

Omsider ble jeg ferdig med babysettet jeg har holdt på med siden jul... Det er strikket i Lanett fra Sandnes garn. Jeg plundret litt med jakken i begynnelsen, men det gikk veldig greit da det gikk et lys opp for meg i forhold til mønsteret. Det ble jo riktig så søtt til slutt. Og nå er det ikke mange ukene igjen før den kan tas i bruk ;)


Et lite bursdagskort på tampen... Laget flere i samme slengen, men glemte jo helt av både kamera og blogg i gjerningsøyeblikket. Så ingen bilder av de, nei!

tirsdag 8. april 2008

Pay it forward


Jeg var en av de tre første til å kommentere "pay it forward" innlegget til Turid på Strikketur . Dermed vil jeg i løpet av 365 dager motta en gave fra henne. Gjett om jeg gleder meg! Samtidig forplikter jeg meg til å ta i mot denne awarden, og gjøre det samme.
Hvis du er en av tre til å legge igjen en kommentar på akkurat dette innlegget, vil du motta en gave fra meg. Det kan være noe jeg har laget, eller noe jeg har kjøpt. Spennende, ikke sant? Men husk at du da også må ta denne på din blogg, og sende en gave til de tre første som kommenterer. De må gjøre det samme, og sende gave til tre nye. Og så videre, og så videre... Pay it forward! :)

onsdag 2. april 2008

Og så kom vinteren...

Etter påske ble det virkelig vinter - til stor glede for denne pia. Her iført ei ordentlig design-lue, som er kjøpt av Kobra. Navnet på den er forresten "Supersopp". Påskegave fra mammaen :)



Her arbeides det voldsomt med å rydde snø. Oppi bøtta, for så å tømme bøtta på andre siden. Flink og arbeidsom!

Fotografen oppdaget denne sylfiden, og måtte jo fange øyeblikket :)


Lekestua har vært hardt utsatt i disse dager. Den lille arbeideren lurte fælt på hvordan hun skulle komme seg inn der for å se til at alt var som det skulle...



...etter mye om og men fant hun ut at det ikke nyttet. Her er det bare en ting å gjøre: Ta tiden til hjelp ;)