fredag 13. februar 2009

Luer "Frihetsgudinne"







Har sydd noen fleeceluer med stjerneform. De kalles for "Frihetsgudinne"-luer og mønsteret har jeg funnet i "Blødt børnetøj".
De luene på det minste hodet er i ca str 62-80. De tre største er i str 86-110. Skulle vise noen med actionbilder, men min minste modell bare rev den av hodet og var ikke innstilt på noe photoshoot i dag. Så da må man ty til reservemodellene ;)

mandag 9. februar 2009

Dagens outfit







Hva gjør man når det er iskaldt ute?
Svar: Syr en varm fleecekjole og strikker et par lune leggiser...

Mønster på fleecekjolen er et litt omgjort et fra Ulla Welinder "Sy og strikk til børn 4-10 år". En inspirerende bok.
Fleece og grønn ribb fra Stoff og stil, og applikasjon fra en gammel panelgardin.

Leggvarmere



Nærbilde av leggvarmerne. Fort gjort med flerfarget Hjertegarn, på pinnenr 5 :)

tirsdag 3. februar 2009

Elefantlue





Hvorfor denne lua heter Elefantlue, er jeg ikke så sikker på. Men det er navnet. Mønsteret er fra "Blødt børnetøj", og det er str 92/104. Skulle egentlig være ei lue til eldstejenta. Men siden hun egentlig nærmer seg 110 i str nå, så var den litt liten. Hun selv syntes hun var så fin og ville bruke den, til tross for at den trykte på litt bollekinn. Men lillesøster kan få denne på vent, og så skal det bli en ny en til storesøster. Må endre litt på mønsteret da, var ikke helt fornøyd med såpass liten hals.
Men fargene er det jo lov å si seg fornøyd med! Eller hur?

(Dette er forresten første plagget som blir ferdigstilt med overlocken! Veldig fornøyd med gaven min, en drøm å jobbe med)

Lester, gode varme lester!




Har strikket noen lestepar i det siste.. Det minste paret er i bruk av lillemor, mens de andre sikkert får nye eiere etter markedet i mars? En lest er uten make foreløpig, men det ordner seg sikkert etterhvert :)