onsdag 19. november 2008

Hengslebukse, Karius og Baktus

Denne hengslebuksa (eller selebuksa om du vil) er et prøveprosjekt, og er sydd av fleece med ribb i beina og som kant. Har også satt i trykknapper. Enkelt og greit. Men forbedringspotensialet er større enn stort her. For det var vinglete å sy i to elastiske stoffer. Stjernesømmen på ribbkanten er alt annet enn vakker, og husk: Trykknapper i fleece krever at man syr i en forsterkning. De holder seg på plass der, men ser at det vil slites over tid. For buksa blir brukt, og er myk og varm på lillesnuppa. Skulle applikere noe skjønt på den, men mista litt motivasjon til å pynte så mye på den. Den fungerer til sitt bruk, og JEG har lært masse. Bedre lykke neste gang ;)

Idrettslaget i bygda har feiret 75 års jubileum. I tillegg til middag, taler og lystig lag for voksne på kvelden, så hadde de et flott arrangement for barn og familie på dagen. Det begynte med Karius og Baktus, og fortsatte med kafe hvor det ble utdelt premie til ivrige trimpostjegere og så fikk de minste prøve seg på orientering.
Bildet over viser Karius og Baktus som er fortvilet over at tannbørsten pusser bort hele matlageret, og gjør "hærverk" oppe i det nye utsiktstårnet til Baktus.


Her har Jens vært hos tannlegen, og Karius og Baktus har mistet husene sine. De er sultne og ordentlig hissige.
Barna fikk være med å synge sangene, og fikk både prate med tanntrollene samt bli fotografert med dem etter forestillingen (de som turte det da).
På kafeen kom Karius og Baktus plutselig inn døra. De syntes det var unødvendig mye frukt på bordene. Men ble kjempeglade da de fant pepperkjeksene! Dette var, og kommer nok alltid til å være, to populære karer. Og vi koste oss alle sammen, både store og små.


1 kommentar:

Turid sa...

Så flink du ,egendesignet eller ble du inspirert etter forestillinga på jubileumet? Kjempefin var den, så masse farger at den trenger ikke mere pynt.
Oser forbi hos dåkk i måra , ska te Tromsø på julebord me kjæresten , to døgn på hotell huhei! Skal treffe Karin og Bård også.